Now Hiring: Are you a driven and motivated 1st Line IT Support Engineer?

Blog

Tecavüz hakkında vazgeçmemiz gereken altı efsane

News

Tecavüz hakkında vazgeçmemiz gereken altı efsane

Uzmanlar, 10 yaşında bir kişinin doğum yaptıktan sonra travma yaşamasının kaçınılmaz olduğu görüşünde. BBC’ye konuşan Çandigargh Hukuk Danışmanlığı Dairesi üyelerinden Mahavir Singh, “Daha önce yaşlarında hamile tecavüz kurbanlarıyla çok karşılaşmıştık. Ancak ilk kez karşımızda 10 yaşında bir kurban vardı” diyor. 10 yaşındaki kurbanın içine düştüğü durum sadece Çandigargh bölgesini değil tüm Hindistan’ı derinden etkilemişti. 10 yaşında bir akrabası tarafından tecavüze uğradı. Internet sitesinde yayınlanan yazı, haber ve fotoğrafların her türlü telif hakkı Mega Ajans ve Rek. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.

  • Cinsellik insanlık tarihi boyunca bir yandan adım adım üreme işlevinden ayrılırken, bir yandan da hiç hak etmediği çok büyük bir kültürel/toplumsal/psikolojik önem kazandı giderek.
  • 12 yaşındaki suç işlerse cezalandırıp 14 yaşındakinin rızasına itibar etmemek mantığa da aykırıdır.
  • En sonunda çocuğa “O çok zevk alıyor, sen de alacaksın!
  • İki veya daha fazla tecavüzcünün (genellikle en az üç) dahil olduğu tecavüzün dünyanın birçok yerinde meydana geldiği geniş çapta rapor edilmektedir.
  • Bir çalışma, toplu tecavüz olaylarında suçluların ve kurbanların daha genç ve işsiz olması olasılığının daha yüksek olduğunu gösterdi.
  • Dünya Sağlık Örgütü, kadınlara karşı işlenen cinsel şiddetin nedenleri arasında aile içi onura ve cinsel saflığa inanç, erkeklerin cinsellik beklentisi ve cinsel şiddete karşı güçsüz yasal yaptırımları göstermiştir.

Sinir, çaresizlik bunun gibi bahanelerle her hangi bir suçun haksız da olsa bir açıklaması bulunabilir. “Saldırı altında ister asker, ister sporcu olun saldırı altında donabilirsiniz” diye belirten Knutagard heterosekizmin bu anlamda erkeklere sözde güçlü kodlar verdiğini de ekledi. Tüm bu olan bitenler nedeniyle baba son derece öfkeli.

Hindistan’da 12 yaşındaki kız çocuğuna ‘babasının arkadaşları para karşılığı tecavüz etti’

Etrafımız sapık kaynıyor evet, bu sapıklarda en yakınlarımız oluyor ama bunu ebeveyn engelleyebilir. Ona bu konuda eğitim verdikten sonra englleyemediğiniz durumlarda cezanızı kendiniz verin. Tecavüz ya da tacize uğrayan çocuk tehdit edilir. Ailene söylersen seni öldürürüm ya da anneni, babanı, kardeşini öldürürüm gibi. Çocuğunuzun size güvenmesini sağlayın, siz onun yanınızda olduğunda kimse ona bir şey yapamaz ve siz yapmak isteyen kişiyi cezalandırırsınız. Çocuğunuza yapılan en ufak bir haksızlığı bile çocuğunuz karşısında onaylamadığınızı belirtin.

Yüzyılın başlarında cinsel saldırıya atıfta bulunmak için kullanılmaya başlandı ve baskın kullanımı, modern döneme kadar cinsel saldırı çağrışımı olmaksızın kaçırma ve soygunu ifade etmek içindi. Savaş sırasında tecavüzle ilgili birçok klasik atıf, açıkça cinsel saldırı olaylarına değil, savaş sırasında düşmanın mallarını veya kadınları kaçırma uygulamasına atıfta bulunur. Hapishanede tecavüz oranlarının ABD’deki hapishane mahkûmlarının %3 – %12’sini etkilediği bildirildi.

Çünkü birçok çocuk kendisine kızılacağı veya ceza verileceği düşüncesi ile başına gelenleri saklamaktadır. Metin Creative Commons Atıf-BenzerPaylaşım Lisansı altındadır ve ek koşullar uygulanabilir. Bu siteyi kullanarak Kullanım Şartlarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İslam’a göre, bireylerin hem fiziksel hem de ruhsal olgunluğa erişmeden, aile kurmanın anlam ve sorumluluğunu idrak edecek rüşt yaşına gelmeden evlendirilmeleri söz konusu olamaz” denildi. 12 yaşındaki suç işlerse cezalandırıp 14 yaşındakinin rızasına itibar etmemek mantığa da aykırıdır. Çorumda 13 yaşında bir kız çocuğu baba, kardeşi ve amcası tarafından tecavüz ediliyor.

Hindistan’da her yıl 45 bin kadın doğum yaparken hayatını kaybediyor. 15 yaş altı çocukların doğum esnasında hayatlarını kaybetme riski ise iki buçuk kat daha yüksek. Sürekli tecavüze uğrayan kızın babası İsmailağa cemaati bağlantılı Hiranur Vakfı’nın “onursal başkanı” Yusuf Ziya Gümüşel. Evcilik oynadıklarını söyleyen adam da bir başka tarikat mensubu Kadir İstekli.

Diyanet’ten tarikattaki çocuk tecavüzü rezaleti için flaş açıklama

Amaç bilgilenmesini sağlamak ama onu korkutmamak. Çocuklar düşündüğümüzden daha akıllı ve daha meraklı. “çocuk tecavüzü” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. Ayrımcı kodlar sebebiyle kadınların tecavüze direnemeyeceği yanılgısına karşılık erkeklerin de tecavüze direnemeyebileceğini belirten Knutagard “donmuş çaresizliğin” herkesin başına gelebilecek olağan bir durum olduğunu aktardı.

Son dakika çocuk tecavüzü haberleri de dahil olmak üzere toplam 22 haber bulunmuştur. “aile birliğinin korunması” gerekçesiyle 15 yaşından küçüklerle evlenenlerin ve ailelerinin cinsel istismar suçundan ceza almaması sonucunu doğuracak çok sayıda bozma kararı vermiştir. Bu duruma uğrayan çocukların çoğunun kimseye anlatamaması yüzünden tecavüzcülerinin ellerini kollarını sallayarak rahatça insan içine çıkabildikleri suç. Örneğin Timur Soykan’ın konuştuğu çocuk psikiyatristi Prof. Dr. Ayten Erdoğan, 30 yıllık meslek hayatında çocuk tecavüzü vakaları dahil bir veya iki tane çoklu kişilik bozukluğu vakasıyla karşılaştığını söylüyor.

  • Daily Mirror gazetesindeki habere göre, Blackburn Sulh Mahkemesi’nde görülen davada, adı açıklanmayan çocuk kız kardeşine tecavüz ettiğini itiraf etmiş ve bunu da kardeşinin “küçük yaşta olması ve olanları hatırlamayacağı” gerekçesiyle yaptığını söylemişti.
  • O yüzden tecavüzcünün en içten fantazisi, tecavüz nesnesinin bir aşamada rıza göstermesi, “hayır”ının “evet”e dönüşmesidir.
  • Mahkeme, suçunu itiraf eden çocuğun kız kardeşinden uzaklaştırılmasına karar vermiş ve 8 yaşındaki kız çocuğunun da uzman bir ekip tarafından korunma altına alınmasını kararlaştırmıştı.
  • Freud’a göre, içinde yaşadığımız uygarlığın ta kendisi nevrotiktir, çünkü dürtülerin, arzuların bastırılması üzerine kuruludur.
  • Öyleyse biz burada bu kadını, bu küçük kız çocuklarını ve erkek çocuklarını hem içeride hem dışarıda mağduriyetlerini, birileri alkış verecek veya birileri karşı çıkacak diye göz yummaya devam edersek gerçekten bu da büyük bir haksızlıktır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cinsel istismar suçunda mağdurla failin evlenmesi durumunda cezayı ortadan kaldıran yasayla ilgili skandal bir açıklama daha yaptı. Bozdağ, çocuğa tecavüzü “Küçüğün rızası” diyerek savundu. Çocukların cinsel istismarı, genel anlamıyla psikososyal gelişimini tamamlamamış küçük bir çocuğun bir yetişkin tarafından cinsel doyum için kullanılması olarak tanımlanır. Cinsel istismar, faillerinin durumu da pedofili (sübyancı cinsel sapkın) olarak adlandırılır ve bunlar çoğunlukla erkektir.

Türler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu bağlamda gerekli kanuni düzenlemelerin ve uygulamaların çocukların korunmasına ve mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak ele alınması gerekmektedir. Irza geçme veya tecavüz, kişinin rızası dışında cinsel ilişkide bulunulmasını kapsayan bir cinsel saldırı türü. Tecavüz; fiziksel güç, baskı, otorite istismarı kullanılarak ve rıza veremeyecek durumdaki reşit olmayan, bilinci kapalı veya zihinsel engelli kişilerle cinsel ilişkiye girerek gerçekleştirilir. Dolayısıyla yaşındaki kişi ile rızasıyla cinsellik kuran sanığın cinsel istismar (tecavüz) suçundan cezalandırılması çelişkilidir.

Son yaşanan 45 çocuğa tecavüz olayında bir kez daha anlaşıldı ki; çocukların korunmaları, baskı altında tutulmamaları, kendileriyle temas eden kişilerin çocuklarla olan ilişkilerinin anne baba tarafından gözlemleniyor olması gibi hususlar son derece önemli. Bu nedenle de çocukların kendilerine eğitim veren kişiler dahil ilişkide oldukları tüm kişilerle nasıl bir iletişim içinde olmaları gerektiğini onlara öğretmek gerekiyor. Son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve medya organlarının gündemine giren kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi hususunda devletimizin ilgili kurumlarının konuyu hassasiyetle takip ettiklerine ve adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır.

Hakkıyla yaşanmış yası izleyen isyan, hedefine ulaşır. Sesi en çok çıkan, en çok gürültü eden, tecavüzcüye yönelik en çok öfke çığlığı atan ise tecavüze en uzak duran kişi değildir. Kendi evinizdeki tecavüzlerin çoğu da aile evinde olur. Tam da bu yüzden aile evindeki tecavüzlerin çoğu bildirilmez, saklanır. Basında bunlar vurgulanır, polis raporlarına bunlar geçer, bunlar tartışılır.

Çocuğa tecavüz, çocuğun cinsel istismarının bir türüdür. Başka bir çocuk (genellikle daha büyük veya daha güçlü) veya ergen tarafından işlendiğinde, buna çocuktan çocuğa cinsel istismar denir. Bir ebeveyn ya da dedesi, teyzeler ve amcalar gibi diğer yakın akrabaları tarafından işlendiği zaman, aynı zamanda ensest olarak adlandırılır ve ciddi ve uzun süreli psikolojik travmaya neden olabilir.

  • Ama sağlıklı yanıtlar alamadığını fark ettiğinde de bir daha hiç soru sormaz.
  • Altı öğrencisi olan sınıfında en sevdiği dersler matematik ve İngilizce.
  • Tecavüzlerin önemli bir kısmı, adalet sistemine güvensizlik veya insanların kendisine inanmayacağı korkusu nedeniyle bildirilmiyor.
  • Rıza olmaksızın cinsel ilişkinin tecavüz olduğunun kabul edilmesi, tecavüzden hayatta kalanlara daha da çok zarar veren toplumsal davranışların değiştirilmesinde ilk adımdır.
  • Kişinin direnç göstermesi durumunda olay teşebbüs aşamasında kalır.
  • Zaten o ölçüsüz öfkenin esas nedeni de farkında olmadan (ya da olmamaya çalışarak) o tecavüzcüyü içlerinde, yanı başlarında hissediyor olmaları, kendilerini bu yakınlıktan korumaya çalışmalarıdır.

Ama sağlıklı yanıtlar alamadığını fark ettiğinde de bir daha hiç soru sormaz. Bu nedenle eğer çocuğunuz size bu konularla ilgili hiç soru sormuyorsa mutlaka daha önce sorduğu bazı sorulara doğru yanıt vermediğinizi ya da yanıt vermekten kaçınarak çocuğunuzun merakından utanmasını sağladığınızı düşünmelisiniz. Ancak tecavüz ve rızaya ilişkin yanlış kanılar ve cinsiyet normları, toplumlarımızda olduğu gibi mahkeme salonlarında da son derece yaygın. Sadece Avrupa’da çok az sayıda ülke, bir kişiyle rızası olmadan cinsel ilişkinin suç olduğunu söyleyen yasalara sahip. Fakat Avrupa’nın dört bir yanındaki cesur kadınlar bu durumu değiştirmek için mücadele ediyor. Bilgi güçtür; özellikle de tecavüzle mücadele söz konusu olduğunda.

Çocuklara tecavüz[değiştir | kaynağı değiştir]

Çünkü pornografik görüntüleri 14 yaşından önce görmeye başlamak cinsel eylemlerle bağlantı kurmaya yol açabiliyor. Ayrıca pornografik görüntüler zamanla pornografinin hafif biçimleriyle tatmin olamamaya, daha şiddet içerikli pornografi izlemeye ve zamanla taciz veya tecavüz gibi eylemlerde bulunma isteğiyle sonuçlanabiliyor. Öte yandan suç işleyenleri kışkırtan pornografik görüntüler de çeşitli şekillerde çocukları taciz etmeyi kolaylaştırabiliyor. Cinsel sapkınlar önce kurbanların merakını kışkırtıyorlar, sonra onlara yapmak istedikleri şeylerin fotoğraflarını gösteriyorlar ve videolarını izlettiriyorlar. Daha sonra çocuğun çekingenliğini azaltacak ve çocuğa o eylemin bir sakıncası olmadığına ikna edecek konuşmalar yapıyorlar.

Pedofili, yetişkin bir kimsenin çocukları cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel rahatsızlıktır. Pedofiller tipik olarak yetişkin cinsel ilişkiden zevk almakta güçlük çekerler, öz güvenleri eksik olabilir ve çocuklarla ilişkiyi yetişkinlere nazaran daha az tehdit edici bulurlar. Pedofilin eğilimi karşıt cinse veya kendi cinsine olabilir. Pedofililer, genellikle zor kullanmadan dokunma, cinsel içerikli konuşmalar yapma, resimler ya da filmler gösterme gibi yollara başvurduktan sonra, tecavüz suçunu işlerler. Yetişkinlere tecavüzden farklı olarak, çocuklara tecavüzde faillerinin, eylemlerini anlık bir cinsel dürtü sonucunda değil, genellikle önceden planlayarak ve hazırlanarak gerçekleştirmeleri söz konusudur.

  • Öte yandan başka doktorlar, her tecavüze uğrayan çocuğun çoklu kişilik bozukluğu geliştirmediğini söylüyorlar.
  • İstediği zaman devamını anlatabileceğini söylemelisiniz.
  • Metin Creative Commons Atıf-BenzerPaylaşım Lisansı altındadır ve ek koşullar uygulanabilir.
  • Ensar Vakfı da şartnameye, yarışmayı aynı yönergelerle yaptığını yazdı.
  • Dolayısıyla yasanın yürürlüğe girdiği günden bugüne bu farkındalık oluşmadı yeterince ve bu yasalar topluma yeterince anlatılamadığı için maalesef toplumsal bir gerçek olarak bu tür evlilikler bizim toplumumuzda var.

Törelerin, yasakların, günahların, ahlak kurallarının “namus” anlayışının hemen hepsi bir yerPara için sikişmek cinsellikle bağlantılı, onun üstüne kurulu. Hal böyle olunca da tecavüz, bedene yönelik diğer ihlal biçimlerine göre çok daha büyük bir vahamete kavuşuyor. Durup dururken dayak yiyen biri kendini suçlu hissetmez genellikle. Ama tecavüze uğrayan kendini suçlu hissediyor; eğer erkekse, yalnızca suçlu değil, hadım edilmiş gibi de hissediyor.

Çocuğunuzu dudağından öpmeyin!

Ne yasada ne de gerçek hayatta, fiziksel olarak direnmeyen kişinin rıza gösterdiği varsayılmamalıdır. Bir kadının gözle görülür yaralarının olmaması ya da HAYIR dememiş veya direnmemiş olması, tecavüze uğramadığı anlamına gelmez. Örneğin, 2017’de İsveç’te tecavüzden hayatta kalan 298 kadınla gerçekleştirilen klinik araştırma, kadınların yüzde 70’inin saldırı sırasında “istemsiz felç” geçirdiğini tespit etti. Tecavüzlerin yabancılar tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin varsayım oldukça yaygın. Fakat aslında tecavüzlerin çoğu, tecavüze uğrayan kişinin tanıdığı kişi veya kişilerce gerçekleştiriliyor. Tecavüz eden kişi bir arkadaş, iş arkadaşı, aile üyesi, eş veya eski eş olabilir.

Leave your thought here

Your email address will not be published. Required fields are marked *